Old Trafford Manchester United  - MulaMiszczu / Pixabay

Den tidigare skyttekungen Edison Cavani har skrivit på för Manchester United och kommer som en free transfer till klubben efter sin tid i Paris Saint-Germain.

Cavani spelade tidigare i Palermo och Napoli innan han 2013 flyttade till PSG där han spenderat de senaste sex säsongerna. Hans målbästa säsong var 2016-17 när han slog till med hela 35 mål i Ligue 1 för sitt PSG.

Förra säsongen blev det däremot bara 18 mål men då såg han även kraftigt minskad speltid. Så sent som säsongen 2017-18 gjorde han 28 mål och sju assist.

Hans bästa notering i Champions League är åtta mål säsongen 2016-17.

– Manchester United är en av de största klubbarna i världen, så det är en ära att vara här. Jag har jobbat riktigt hårt senaste tiden och jag känner mig ivrig på att tävla och representera den här otroliga klubben, säger Cavani till Manchester Uniteds egen hemsida.

Hans kontrakt med PSG har gått ut vilket gör att Manchester United inte betalar någon transfersumma men enligt olika uppgifter blir hans nya lön i Manchester United hela nio miljoner euro vilket nästan motsvarar 100 miljoner svenska kronor.

– Hans poängskörd för en klubb och för ett land är fantastiskt och vi är glada över att få in en spelare i hans kaliber, säger Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær efter att affären blev klar.