Ice Hockey Goalie Goal Sport Team  - skeeze / Pixabay

Colorado Avalance låg under med 3-1 I matcher mot Dallas Stars I Stanley Cup-slutspelet men efter två raka segrar har de egentliga favoriterna i serien tvingat fram en sjunde och helt avgörande match.

Det har varit mycket press på Colorado Avalanche. De var tunga favoriter inför slutspelsmötet mot Dallas Stars men spelet ville sig inte riktigt och laget förlorade tre av de fyra första matcherna mot överraskningen Dallas Stars.

Men sedan vann de med kniven mot strupen match fem och i natt lyckades de även vinna match sex med 5-1.

Båda målvakterna skadade

Colorado har inte heller haft flytet med sig när det gäller skador. Både förestemålvakten Philipp Grubauer samt reservern Pavel Francouz är skadade vilket gjorde att Michael Hutchinson och Hinter Miska fick bilda målvaktsparet. Två målvakter som inte hade en enda minut slutspelshockey under bältet.

Nu väntar en helt avgörande sjunde match fredag klockan 22:00 svensk tid och superstjärnan Nathan MacKinnon hoppas på seger.

– Det är min tredje match sju. Jag har inte vunnit någon än, men jag siktar på att förändra det om några dagar. Jag är spänd inför matchen. Det kommer bli vår tuffaste match att vinna, hittills, säger superstjärnan efter match sex.

Höjdpunkter från match sex: