Den svarta garageporten förvandlades till konstverket Electric Jungle

Foto: Stockholms stad


En muralmålning på en garageport har fått positiva reaktioner från boende i Hornsberg. Clara Lidberg sitter i styrelsen för bostadsrättsföreningen Västermalmsterrassen på Hornsberg. Efter att Clara hade läst en artikel i lokaltidningen om muralmålningar tog hon kontakt med Kungsholmens stadsdelsförvaltning och fick en lista med kontaktuppgifter till flera olika konstnärer som gör muralmålningar.


Det blev konstnären Martin Monet som fick uppdraget och tillsammans med Clara planerade de motivet.
– Martin hade en idé om att temat skulle vara djungel och jag ville få med en cykel och flera laddsladdar. Vi har många eluttag för bilar i vårt garage och det är vi stolta över och därför ville vi gärna få med det i bilden, berättar Clara.


Konstverket har fått positiva reaktioner från boende i huset och människor som passerar. Många barnfamiljer stannar och tittar på bilden tillsammans med barnen.
– Målningen känns modern och färgerna på bilden harmoniserar med fasaden. Själva konstverket heter Electric Jungle. Jag tror att de flesta tycker att det är kul att konstverket finns, avslutar Clara.


På frågan om det blir fler målningar svarar Clara att föreningen inte har någon mer garageport men att det skulle vara roligt med ett konstverk i återvinningsrummet.Vidare till hela nyheten om:
Den svarta garageporten förvandlades till konstverket Electric JungleSe fler liknande nyheter:

Dela med dig:

Fler nyheter från Stockholms Stad