Idrottsförvaltningen söker tjejer till diskussionsgrupp


Ansökningen för vårterminen 2019 är stängd.


– Är du tjej och 16–20 år?
– Vill du arbeta som deltagare i en diskussionsgrupp?
– Är du redo att dela med dig av dina åsikter om din fritid och om vad som inspirerar tjejer till att idrotta, träna, motionera och vara aktiva?
– Kan du delta på möten 1– 2 gånger/månad?


Då kan detta vara något för dig!


Varför vill vi starta en diskussionsgrupp?


Idrottsförvaltningen arbetar med att öka fysisk aktivitet bland ungdomar.
Att träna och röra på sig är viktigt för att kroppen och hjärnan ska må bra. Forskning visar dock att tjejer rör på sig mindre än killar. Därför vill vi träffa tjejer för att lära oss mer om vad de tycker om att göra på sin fritid och vad de vill utöva för träningsformer.


Vad innebär det att vara med i diskussionsgruppen?


Deltagarna i diskussionsgruppen deltar på möten ungefär 1–2 gånger i månaden efter skoltid eller under helgen. Varje möte är ungefär 2 timmar långt och deltagarna får betalt för varje möte som de deltar.


På mötena diskuterar vi olika ämnen som har med fysisk aktivitet för tjejer att göra. Vi vill att medlemmarna i diskussionsgruppen är med och tycker till om fritidsutbudet i området och om vad som kan inspirera tjejer till att vilja idrotta, träna, motionera och vara aktiva. Diskussionsgruppen pågår under vårterminen 2019 med möjlighet till förlängning.


Vem kan ansöka om att vara med i diskussionsgruppen?


Tjejer som är 16–20 år gamla kan vara med i diskussionsgruppen. Vi vill att ungdomarna som ansöker bor i Hagsätra, Rågsved eller i Järva-området. De som söker ska vara intresserade av att vara med och påverka utbudet av träningsaktiviteter för tjejer i området.


Det finns begränsat antal platser och stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper. Vi söker både tjejer som är fysiskt aktiva och de som inte är det och vi önskar en spridning vad gäller deltagarnas ålder och boendeort. Tanken är att deltagarna i gruppen ska ha blandade åsikter och erfarenheter av motion, idrott och träning.


Frågor?


Om du har frågor är du välkommen att kontakta någon av idrottskoordinatorerna som kommer att leda diskussionsgrupperna:


Järva-området
Ida Giorgi, 076-129 41 88, ida.giorgi@stockholm.se

Hagsätra/Rågsved
Jenny Lindskog, 076-122 76 56, jenny.lindskog@stockholm.se Vidare till hela nyheten om:
Idrottsförvaltningen söker tjejer till diskussionsgruppSe fler liknande nyheter:

Dela med dig:

Fler nyheter från Stockholms Stad