Ilskan mot Rihanna: "Lurar fansen på pengar"

I maj 2018 lanserade superstjärnan Rihanna, 31, sitt nya märke Savage X Fenty. Rihanna har sedan tidigare sitt hyllade sminkmärke Fenty Beauty och har även släppt flera parfymer. Men med Savage X Fenty tog sig stjärnan in på en marknad för underkläder.

– Det var viktigt för mig att tänja på gränserna, men också att skapa underkläder som kvinnor kan se sig själva i. Jag vill få människor att både se och känna sig bra, och att ha kul genom att leka med flera olika stilar, sa Rihanna om underklädesmärket, skriver Vogue.


Rihanna modellar sin kollektion. Bildkälla: Stella Pictures

De kunder som vill köpa trosor och bh:ar via hemsidan måste bli medlemmar – något som kostar 490 kronor i månaden.

"Jag kollade mitt konto idag och insåg att det hade dragits pengar för tre månader och att jag ingått ett absurt kontrakt utan min vetskap. Och de drar sjuka summor varje månad", skriver en person på sajt där företag recenseras, skriver tidningen Vox.

Vox skriver vidare att även om du vill köpa något utan att bli medlem så läggs ett medlemskap till automatiskt. Medlemskapet går att ta bort från ens köpkorg, men om man missar det så dras pengarna så länge du inte avbryter medlemskapet.


Rihannas företag möts nu av kritik. Bildkälla: Stella Pictures

Tidningen Celebitchy kallar det hela för ett "lurendrejeri", och Vox har samlat ihop flera kritiska röster.

"Coolt, jag har av misstag råkat bli medlem på Rihannas underklädessajt för 490 kronor i månader. Utan att veta det. Jag skulle ALDRIG ha skrivit under medvetet, jag fattar inte ens vad jag betalar för. Jag har slösat så mycket pengar", skrev en besviken kund på Twitter.

Personen fick snabbt ett svar från någon som råkat ut för samma sak.

"Samma här, men för mig har det dragits pengar i sex månader".

I en kommentar till Vox säger en representant från företaget att de är nya på marknaden och alltid letar efter sätt att förbättras.Vidare till hela nyheten om:
Ilskan mot Rihanna: "Lurar fansen på pengar"Se fler liknande nyheter:

Dela med dig:

Fler nyheter från Nöje