Källsortera ditt picknickskräp


Även i sommar kan du sortera skräpet efter fikapausen, snabblunchen eller picknicken. I år har vi i första hand ställt behållare för källsortering nära vatten, till exempel vid badplatser och kajer. Det finns också extra behållare för källsortering av plast vid gator och torg.


Sedan 2015 driver trafikkontoret ett utvecklingsprojekt där vi på försök erbjuder källsortering på allmän plats. Här kan du källsortera det skräp som blir när du vistas i stadsmiljön, till exempel lunchboxar, kaffemuggar, flaskor och matrester. Genom försöken samlar vi in kunskap om vad som kan hjälpa stockholmarna att sortera rätt. När du använder stadens behållare för sortering av skräp i stadsmiljön ser du till att skräpet kan återvinnas, samtidigt som du hjälper till att hålla våra offentliga platser rena och fina. Tack för att du håller rent efter dig!


Hitta sommarens källsorteringsplatser


Fokus på att minska nedskräpning vid vatten


I år har vi under sommarsäsongen satt ut källsorteringsmoduler på 20 platser runt om i staden, med fler kärl än tidigare på varje plats. I första hand står de vid badplatser och kajer för att minska nedskräpning i vattnet. Källsorteringsmodulerna har insamlingskärl för pappersförpackningar, färgat glas, ofärgat glas, plast och övrigt avfall. Behållarna står ute under perioden april-oktober.


Extra behållare för källsortering av plast


I våra nya behållare för insamling av plastskräp i stadsmiljön kan du slänga till exempel din tomma lunchbox, snackspåsen och kaffelocket, så ser vi till att de blir nya plastprodukter. Genom att sortera plasten ser du också till att den inte hamnar i naturen eller vattnet, där den kan skada både människor och djur. Behållarna för insamling av plastskräp står ute under perioden juni-december.


Film om källsortering


https://www.youtube.com/watch?v=g94GZIoQuRk


Klicka ovan för att se en film om källsortering på allmän plats, som Stockholms stad under 2017 tog fram tillsammans med Håll Sverige Rent.Vidare till hela nyheten om:
Källsortera ditt picknickskräpSe fler liknande nyheter:

Dela med dig:

Fler nyheter från Stockholms Stad