Old Trafford Manchester United  - MulaMiszczu / Pixabay

Det har länge ryktats och pratats om Donny van de Beek till Manchester United men nu är affären helt klar och officiell. Manchester United köper den talangfulle mittfältaren för 40 miljoner euro samt bonusar på fem miljoner euro vilket motsvarar en bit över 500 miljoner svenska kronor.

Donny van de Beek har hunnit bli 23 år gammal och har slagit igenom i Ajax med dunder och brak. Han är redan med i holändska landslaget och har imponerat både i Eredivise men främst i Champions League där United har fått upp ögonen för honom.

– Donny har alla de tekniska egenskaperna för att prestera i det här laget och har personligheten som krävs för att lyckas i United, säger Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjear till klubbens hemsida.

Kostar 45 miljoner euro

Priset på 40+5 miljoner euro kommer från journalisten Febrizio Romano som jobbar för The Guardian och brukar har väldigt bra källor till sina påståenden.

Under sin tid i Ajax har den egenfostrade spelaren hunnit med 118 ligamatcher där det blivit 24 mål och 28 assist. Ser vi till Champions League blev det tre mål på tolv matcher.

– Jag är nu redo att ta nästa steg i min karriär och prestera på den högsta nivå. Och då är Manchester United rätt plats, sager Donny själv efter affären presenterats.