Kulturskolan öppnar ny stor lokal i Vällingby Centrum


Onsdag den 17 januari klockan 14 är det äntligen dags för invigning av Kulturskolan Stockholms nya lokal i Vällingby Centrum. Här kommer cirka 1 000 barn och ungdomar att kunna ta del av kulturskolans rika utbud i specialanpassade och stora lokaler.


– Kulturskolan är stadens viktigaste verksamhet för barn och ungdomars egna skapande. Därför känns det extra kul att kunna öppna upp en helt ny lokal, som dessutom är renoverad för att passa kulturskolans specifika behov. Vi hoppas att Vällingby Centrum ska sprudla av kreativitet när områdets unga samlas för undervisning i kulturskolans alla ämnen, säger Marion Hauge-Lindberg, kulturskolechef.


Kulturskolans verksamhet, som tidigare varit utspridd på olika grundskolor och fritidsgårdar i Vällingbyområdet, kommer nu att samlas i den nya lokalen på Pajalagatan 10. Undervisning kommer att ges i kulturskolans samtliga ämnen och bedrivas i för ändamålet nyrenoverade rum. Dessutom utökas kulturskolans utbud i Vällingby med bild och form, teater och orkesterverksamhet, något som saknats i området på grund av brist på lämpliga lokaler. I och med att Vällingby Centrum är en knutpunkt i området kommer det att vara lätt för eleverna att ta sig dit.


– Kulturskolan är en av Stockholms största mötesplatser för stadens barn och unga och här vill vi att alla ska känna sig välkomna. I Vällingby som redan är ett område med mycket spännande kultur, hoppas vi kunna bidra med en plats där områdets unga känner sig fria att upptäcka, undersöka och utveckla sin egna kreativa kraft och lust, säger Birthe Andersson, enhetschef för kulturskolan i Västerort.


Onsdag den 17 januari klockan 14.00 invigs den nya lokalen på Pajalagatan 10 i Vällingby Centrum, med fanfar, bandklipp, invigningstalare och uppträdanden.


Välkomna!


Läs mer om kulturskolans kursutbud och anmäl dig till olika kurser härVidare till hela nyheten om:
Kulturskolan öppnar ny stor lokal i Vällingby CentrumSe fler liknande nyheter:

Dela med dig:

Fler nyheter från Stockholms Stad