Lundaverkstäderna skänkte cyklar till barnen

Förra veckan svängde Lundaverkstäderna förbi genomgångsboendet i Spånga Tensta med ett parti begagnade cyklar för barnen. De möttes av överlyckliga barn som ofta är i stort behov av att sysselsätta sig med något roligt under sommarperioden när skolan är stängd. Nu kan de pusta ut och trampa runt hela sommaren lång tack vare denna hjärtliga insats.


 


Spånga Tensta har ett genomgångsboende för nyanlända familjer sedan i höstas. Merparten av familjerna är flyktingar från Syrien eller Afghanistan och Eritrea. Dessa familjer har många barn och eftersom föräldrarna är inne i etableringen för nyanlända, innebär detta svenskstudier på SFI även under sommarperioden. Många barn har därmed svårt att sysselsätta sig och inte särskilt mycket tid tillsammans med sina föräldrar som studerar varje vardag. Familjerna lever på sitt etableringsbidrag som inte räcker till mycket mer än det mest nödvändiga.


Därför var det en lyckostund när Lundaverkstäderna anlände med en bil i fredags och skänkte 15 begagnade och iordninggjorda barncyklar till familjerna. Barnens ögon lyste när de såg de fina cyklarna i barnstorlek från fem till sju år. Eftersom det fanns en lista där först-till-kvarn fick gällde, fick man tålmodigt vänta på sin tur.


 


Svårt med sysselsättning under sommaren


För många av barnen är det viktigt att de har exempelvis en cykel att leka med – eller en boll att spela med eftersom skolan och förskolan är stängd. Föräldrarna har ingen vana av fritids vilket gör att barnen vanligtvis går hemma på dagarna. Som tur är finns parkleken runt hörnet med fotbollsplan och lekytor med personal som hjälper till. Men vi behöver påminnas om att alla barn i vårt område har begränsat med sommarnöje när andra barn kan vara lediga samtidigt med sina föräldrar på sommaren.


 


Hur kan du bidra?


Sådan tur för dessa barn att Lundaverkstäderna ville göra en insats. Om det finns intresse för att skänka cyklar eller sommarleksaker (även till de större barnen), kontakta gärna Anne Marie Flood, 076-120 30 25 som ordnar med utdelning till familjerna.


 


Vidare till hela nyheten om:
Lundaverkstäderna skänkte cyklar till barnenSe fler liknande nyheter:

Dela med dig:

Fler nyheter från Stockholms Stad