Football Soccer Europe Uefa  - jorono / Pixabay

Premier League drog igång under helgen med åtta premiärmatcher men frågan är, vilket lag är favoriter att vinna Premier League? Tror spelbolagen på att regerande mästarna Liverpool försvarar sin titel eller tror de på att Manchester City återtar den? Eller kan Chelsea eller Manchester United utmana dem?

Det är sidan Dagensbetting.se som listat spelbolagens odds och räknat om det till en procentsats att de vinner Premier League. Där ser vi att Manchester City är relativt stora favoriter och enligt spelbolagen har de 56,5% chans att vinna Premier League.

Regerande mästarna Liverpool rankas som tvåa med 34,0% och där efter följer Chelsea på 9,1%, Manchester United på 7,4% och Arsenal på 3,0%.

“En riktig uppvisning”

Första omgången är som sagt redan spelad och där vann bland annat Liverpool med nöd och näppe lyckades vinna mot nykomlingarna Leeds med 4-3. Arsenal och Chelsea stod samtidigt för klara 3-0 samt 3-1-segrar mot Fulham respektive Brighton. Spurs som rankas som femte bästa lag enligt spelbolagen förlorade däremot med 0-1 hemma mot Everton.

Manchester United samt Manchester City har ännu inte inlett säsongen utan de startar först nästa helg på grund av att de var med i Champions League- respektive Europa League-slutspelet nu i augusti.

– Vilken match, vilken motståndare, vilken insats från båda lagen. En riktig uppvisning, jag älskar det. Det är inte ofta du ser så många mål i en match. Vi har lämnat utrymme för förbättring i vårt försvar, men det är inte så ovanligt i en första match. Våra spelare spelade bara för några dagar sedan med sina landslag, sa Liverpools tränare Jürgen Klopp till Sky enligt Expressen efter matchen.

Chelseas nyförvärv ordnade straff i premiären

Chelsea vann som sagt sin match borta mot Brighton med 3-1 och det var tyska nyförvärvet Timo Werner som ordnade straffen som betydde 1-0. Efter en fin djupledslöpning kom Brightons målvakt Ryan ut och fällde honom med sin ena arm. Jorginho dunkade in 1-0 och efter en kvittering från Brighton slog egna produkten James till med en riktig kanon som betydde 2-1 till Chelsea. Slutresultatet slog Kante in efter en hörna från James som noterades för 1+1 från sin högerbackplats.

Det andra stora nyförvärvet från start Kai Havertz hade en tyngre match och hittade inte riktigt in i spelet men stod för en fin defensiv insats. Nyförvärven Thiago Silva och Hakim Ziyech missade båda matchen men vad gör de när en egen produkt kan kliva fram och avgöra matchen?

– Fantastiskt mål. Jättebra förstatouch, man ser direkt när den lämnar foten att den ska uppå i krysset. Ojojoj, vilket avslut, säger Viaplays Jonas Olsson.