Football International England  - jorono / Pixabay

Alla har hamnat i skuggan av Chelsea den här transfersommaren när Londonlaget landat mängder av superintressanta toppspelare. Men i skuggan av dem har Everton precis presenterat ett riktigt spännande nyförvärv i form av James Rodriguez.

Den 181 cm långa och 29 år gamla offensiva mittfältaren slog igenom med dunder och brak under VM 2014 efter en fin turnering för sitt Colombia.

Efter det gick han till Real Madrid där han inte var någon flopp men aldrig fick den speltiden han önskade och 2017 gick han på lån till Bayern München. Lånet tog dock slut 2019 men nu en säsong senare är James som han ofta kallas klar för Everton.

– Jag är väldigt, väldigt glad över att komma till den här fantastiska klubben, en klubb med så mycket historia och med en tränare som känner mig väldigt väl, berättar Rodriguez själv för klubbens hemsida.

Det ska bli väldigt intressant att se om James kan lyfta under tränaren Carlo Ancelotti som han även hade i Real Madrid.

– Han är väldigt förväntansfull på projektet som klubben har och jag behövde inte övertyga honom om att komma hit, säger Ancelotti.

Priset är enligt BBC 20 miljoner pund. När Real Madrid köpte honom 2014 från Monaco betalade de 75 miljoner euro.