Sommar i staden – Sätraskogens naturreservat


Upptäck Sätraskogens naturreservat


Är du i Stockholm i sommar och sugen på att ta dig ut i naturen? Packa picknickkorgen och gör en utflykt till Sätraskogens naturreservat.


Sätraskogens naturreservat inrättades 2006 och är ett av Stockholms nio naturreservat. I Sätraskogen kan du promenera längs strandpromenaden som sträcker sig från Liljeholmen till Vårberg. Har du tur kan du få syn på både havsörn och duvhök utmed vägen och behöver du ta ett svalkande dopp hittar du två badplatser här, Mälarhöjdsbadet och Sätra strandbad. Packa picknickkorgen och njut av Sätraskogens öppna ängar, ekbackar och gamla granskogar.


Det är lätt att hitta till Sätraskogen via parkvägar från T-banestationerna Bredäng, Sätra och Skärholmen. Parkeringar finns bland annat vid Skärholmens gård, Sätra strandbad och Mälarhöjdsbadet, samt vid café Lyran på Ålgrytevägen. I Bredäng finns en camping i anslutning till reservatet.


Om naturreservat


Naturreservat är ett av de vanligaste sätten att långsiktigt skydda värdefull natur. Att inrätta naturreservat är ett sätt att värna och vårda våra skogar, vattendrag, betesmarker, skärgårdar och andra naturmiljöer. I hela Sverige finns det närmare 5 000 naturreservat, de flesta ligger i Jämtlands, Västerbottens och Norrbottens län. Stockholm fick sitt senaste naturreservat, Årstaskogens och Årsta holmars naturreservat, så sent som i juni i år och i höst invigs Rågsveds naturreservat.


Andra naturreservat


Läs mer om Stockholms naturreservat


Fler sommartips


Fler sommartips hittar du hos Visit StockholmVidare till hela nyheten om:
Sommar i staden – Sätraskogens naturreservatSe fler liknande nyheter:

Dela med dig:

Fler nyheter från Stockholms Stad