Trekantens dag den 18 maj 2019Förra årets nypremiär av Trekantens dag blev en succé! Nu är det snart dags för årets upplaga som äger rum lördag den 18 maj. Välkommen till en dag full med aktiviteter, underhållning, närområdesinformation och trevligt grannhäng! Arrangör och samordnare av dagen är Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning.

Tid: Lördag 18 maj klockan 13.00-16.00
Plats: Trekantsparken, Liljeholmen


Under dagen kan du
• träffa lokala föreningar
• prova på mängder av aktiviteter som paddling, basket, sommarlovsaktiviteter, klappa kaniner, utomhusträning mm
• gå tipspromenad
• fika
• träffa polis och brandförsvar
• prata med dina lokala politiker - och mycket mer!

 I år blir ett särskilt tema Trygg och trivsam närmiljö! Vi lyfter fram olika aktörer som jobbar för tryggheten i vårt område, och olika sätt att bidra till det arbetet.


PROGRAM PÅ SCENEN


Scenprogrammet som pågår 13-16 bjuder på allt från visa till rap och hårdrock, varvat med intervjuer och information om ditt lokalområde.  (Alla tider är ungefärliga)


13.00  Hej och välkommen!

13.05 Inledning och presentation
Abit Dundar, ordförande för Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd, hälsar välkommen tillsammans med dagens konferencier Bengt ”Spider” Jansson.

13.15 Gröndalskörerna Megafon & Mikrofon
Vi kickar igång dagen med sång och dans! Vuxenkören Megafon och ungdomskören Mikrofon är den ideella körföreningen i Gröndal som har kommit att bli den återkommande "Gröndalsrevyn". Tillsammans ger de oss upplevelser för både ögat och örat!
Läs mer: http://www.megafonmikrofon.se/

13.30 Utomhusträning – tips och inspiration
Vårsäsongen lockar till utomhusträning – vi presenterar några av de aktörer vars aktiviteter du kan testa under dagen. Idrottsförvaltningen och True Workout Liljeholmen bjuder på inspiration från scenen. (Under dagen bjuder True Workout också på två kostnadsfria träningspass för dig som vill prova på: Kl 13.00 för vuxna och kl 14.00 för barn, läs mer nedan.)

13.45: Ett tryggt och trivsamt Liljeholmen
Intervju med stadsdelsförvaltningens preventionssamordnare Clas Cederlid med flera, som berättar om det lokala trygghetsarbetet och olika sätt att bidra till det arbetet.

14.00  StudioUng presenterar… Babyrich och Jeerah!
Hos StudioUng på Midsommargården kan unga mellan 16-25 lära sig musikproduktion och skapa nya hits. Missa inte rapparen Babyrich och singer-songwritern Jeerah!

14.15  Sommarlovsaktiviter för barn och unga
Några av stadsdelsförvaltningens fältassistenter berättar.
Läs mer: Stockholm.se/hl/sommarlov 

14.30  Teater Fabula – exklusivt smakprov från kommande jubileumsföreställningen
Teater Fabula bjuder på en reading ur kommande föreställningen ”Under hallonbusken”, skriven av Maria Blom. Den ideella teaterföreningen verkar i Hägersten och repeterar i Medborgarhuset på Hägerstensåsen – i år firar de 15 år!
Läs mer: www.fabula.nu

14.45 Tillsammans för ett tryggt och trivsamt Hägersten-Liljeholmen, fortsättning

15.00 Grand final: Tore and the no smokers!
Vi toppar dagen med ett rockigt crescendo med Tore and the No Smokers som bjuder på kidsmetal - rökfri hårdrock för kids! Bandet har spelat sen 1998 och riktar sig till barn 4-13 år och coola vuxna som gillar rock. Deras budskap är tydligt: strunta i mobbning och tobak!
Läs mer: http://www.toreandthenosmokers.se/

15.40 Sammanfattning och avslutning
Intervju med ledamöter från Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

16.00 Tack och hej!


Andra hålltider under dagen:


13.00-14.00: Kostnadsfritt träningspass för alla, True Workout. Plats: Intill lekplatsen Fruktparken
14.00-14.30: Kostnadsfritt träningspass för barn med True Workout. Plats: Intill lekplatsen Fruktparken 
14.30: Träbåtssällskapet Skeppsmyran visar sjösättning på gammaldags sätt. OBS, plats: Gröndalsvarvet på andra sidan av sjön Trekanten.
1.300-16.00: Öppet hus på Fågelsångens Trädgårdsförening, som serverar kaffe och bullar för en liten peng.
                  Plats: Fågelsångens gårdsväg 6, ovanför badet korsningen Löholmsvägen/Blommensbergsvägen.


Medverkande föreningar/ aktörer och aktiviteter


BUMS, Barns utemiljö i staden


Barn behöver röra sig! På Trekantens dag bjuder föreningen BUMS (barns utemiljö i staden) i samverkan med Vintervikens trädgårdsförening in alla barn till en lekyta med inspiration till fri lek. BUMS berättar om sitt arbete för barnperspektiv i stadsplaneringen.
Läs mer: https://barnsutemiljo.com/


Brännkyrka-Hägerstens hyresgästförening


Brännkyrka-Hägerstens hyresgästförening finns på plats intill fiskestugan, där de bjuder på kaffe, festis och prat om bostadspolitik. Läs mer: http://sthlmshyresgast.se/brannkyrkahagersten/om/


Droppen/Bruket


Dagverksamheten Droppen-Bruket säljer goda bakverk och hemgjorda marmelader med råvaror från egna odlingar. Närproducerat och ekologiskt! Läs mer: Droppen/Bruket


Eolshälls 4 H-gård


Kom och klappa kaninerna! Eolshälls 4 H-gård finns på plats och har med sig djur. Eolshälls 4 H-gård ordnar djurkurser för barn, ponnyridning, dagläger på skolloven och mycket annat.
Läs mer: https://www.4h.se/eolshall/


Fryshuset Basket


Nyfiken på basket? Kom och testa! Fryshuset Basket, Sveriges näst största idrottsförening och Sveriges största basketförening, tar med sig korgen och guidar dig.
Läs mer: https://www.fryshusetbasket.se/


Gröndals båtklubb


Gröndals båtklubb informerar om Gröndalshamnen som är öppen för alla, och föreningens sommarprogram som vänder sig till alla som älskar närheten till vatten!
Läs mer: https://www.grondalsbatklubb.se/


Gröndals intresseförening


Gröndals intresseförening, en ideell förening vars syfte att främja samverkan i gemensamma intressen inom stadsdelen Gröndal, berättar om sin verksamhet och aktuella Gröndalsfrågor.
Läs mer: https://www.grondalsintresse.com/


Hägerstens Hembygdsförening (Obs, hämta lappar till tipspromenaden här!)


Hägerstens Hembygdsförening dokumenterar gammalt och nytt i ord och bild, bevakar bebyggelse- och planeringsfrågor, ger ut årsskriften Hägerstensbygden, anordnar utställningar, vandringar, bussturer, föreläsningar m.m. På Trekantens dag arrangerar hembygdsföreningen tipspromenad där vuxna får gnugga geniknölarna och testa sina kunskaper om närområdet. (För barn finns en egen runda på temat Allemansrätten). Hämta din tipslapp vid Hembygdsföreningens bord och lämna in ditt svar senast klockan 16.00.
Läs mer: https://www.hembygd.se/hagersten


Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning och stadsdelsnämnd


Några av de frågor stadsdelsnämnderna ansvarar för är kommunal förskola, äldreomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning, stadsmiljöarbete (till exempel skötsel av parker), socialpsykiatri, individ- och familjeomsorg, konsumentvägledning och fritidsverksamhet för unga. På Trekantens dag finns politiker från Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd på plats och vill gärna träffa dig. Passa på att ställa frågor och kom med synpunkter!
Läs mer: https://www.facebook.com/sdf.hagersten.liljeholmen/


Idrottsförvaltningen, Stockholms stad


Snö eller slask. Sol eller regn. Morgon eller kväll. Dag eller natt. Oavsett väder och oavsett tid har du massor av möjligheter att röra på dig i Stockholm. Aktivitetssamordnare Susanne Helström vägleder till vardagsmotion som kan vara enklare och närmare än du tror!
Läs mer: https://www.stockholm.se/stockholmsgymmet


Inlöparna Midsommarkransen - spring för innanförskap


Inlöparna bidrar till integration och möten mellan etablerade svenskar och invandrare genom att arrangera gemensamma springturer och promenader. Häng på du också!
https://www.facebook.com/groups/inloparnamidsommarkransen/


Platssamverkan Liljeholmen


Tillsammans för ett tryggt och trivsamt närområde – Hägersten-Liljeholmens stadsförvaltning och Polisen Skärholmen samordnar det lokala trygghetsarbetet och har tagit initiativ till Platssamverkan Liljeholmen, där lokala aktörer samverkar kring lösningar. Vi berättar mer och tar emot tips och synpunkter! Nattvandring i Liljeholmen finns på plats och berättar om hur det är att nattvandra och hur du gör om du vill prova på.
Läs mer:
Platssamverkan och trygghetsarbetet i området Hägersten.Liljeholmen:  www.stockholm.se/hl/tillsammans
Nattvandring: Facebookgrupp för Nattvandring i Liljeholmen


Polisen Skärholmen


Hägersten-Liljeholmen hör till lokalpolisområde Skärholmen. På Trekantens dag kommer finns bland andra kommunpoliserna Martin och Christoffer på plats för att samtala med allmänheten om trygghetsfrågor och informera om verksamheten. 
Dagens utmaning: Testa hur snabbt du springer! Polisen tar med sig lasermätare och gör en springtävling för barn – kanske vågar du som är vuxen också prova?
Läs mer: https://www.facebook.com/PolisenSkarholmen/


PRO Liljeholmen, Kransen-Åsen, Hägersten och Fruängen-Västertorp


PRO är en intresseorganisation och mötesplats för pensionärer, med devisen ”tillsammans ser vi till så att livet som pensionär blir bättre och roligare!” På plats finns PRO- föreningarna i Liljeholmen, Kransen-Åsen, Hägersten och Fruängen-Västertorp för att visa sin verksamhet.
Läs mer: https://www.pro.se/liljeholmen/


Rosa stationen Telefonplan/Refugees welcome


Rosa stationen Telefonplan / Refugees Welcome Stockholm
Rosa Stationen Telefonplan är en mötesplats för etablerade och nya i Sverige. Det är ett inkluderingsalternativ som startats av Refugees Welcome Stockholm i samarbete med Föreningen Midsommargården.
Läs mer: http://www.refugeeswelcomestockholm.se/rosa-stationen/  


Serw


Kostnadsfria upplevelser och vardagsäventyr för seniorer. Serw samlar restauranger, caféer och företag som vill vara med och ge våra seniorer en vardag att se fram emot.
Läs mer: https://serw.se


SPF Seniorerna Fruängen Liljeholmen


SPF Seniorerna är en seniororganisationer. som verkar för att skapa bättre villkor för äldre – och ett aktivt liv för dig som senior. SPF Seniorerna Fruängen Liljeholmen berättar mer om sin verksamhet i området.
Läs mer: https://www.spfseniorerna.se/fruangen


Sommaraktiviteter 2019 för unga i Hägersten-Liljeholmen


Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning lanserar årets sommarlovsprogram– ta chansen att träffa några av områdets fältassistenter, som berättar mer om sommarens aktiviteter. Bli först ut att anmäla dig till våra populära dagkollon och utflykter! Programmet kommer publiceras på www.stockholm.se/hl/sommarlov den 18 maj!


Stora Fågelsångens Trädgårdsförening 


Stora Fågelsången är en koloniförening i Gröndal, som har öppet hus klockan 13.00–16.00 under Trekantens dag. Välkommen att gå runt i området, prata med kolonisterna, titta på odlingarna och även köpa fika för en liten peng. OBS,plats: Fågelsångens gårdsväg 6, ovanför badet vid korsningen Löholmsvägen/Blommensbergsvägen.


StudioUng / Föreningen Midsommargården


StudioUng, på Midsommargården på Telefonplan 3,erbjuder gratis, kreativa studior för unga mellan 16 och 25 år. Här kan en spela in musik och sång, göra beats, lära sig grundläggande studioteknik, spela och lära sig instrument, måla, teckna och fotografera. Verksamheten vänder sig till både nybörjare och dem som varit med ett tag! Läs mer: www.midsommargarden.se/studioung


Midsommargården är det personliga kulturhuset som sprudlar av liv och erbjuder aktiviteter för alla åldrar. På Midsommargården ka en gå på kurser, hyra charmiga 40-talslokaler, arrangera egna kulturprogram, uppleva kultur i alla dess former eller bara hänga och umgås. Läs mer: www.midsommargarden.se
Det är Föreningen Midsommargården som driver verksamheten på Midsommargården.


Svenska kyrkan Hägersten


Svenska kyrkan Hägersten är en av Sveriges största församlingar. - Vi finns till i livets alla skeden och är aldrig mer än ett samtal bort. Välkommen att hälsa på vid vårt bord på Trekantens dag! Läs mer: www.hagersten.org/


Teater Fabula


Ideell teaterförening från Hägersten som 15-årsjubilerar i år med föreställningen ”Under hallonbusken” av Maria Blom. Välkommen på teatersamtal och teaterfika med kaffe och bulle till självkostnadspris!  Läs mer: www.fabula.nu


True Workout


Träning är roligt! True Workout Liljeholmen bjuder på tips och inspiration och dessutom kostnadsfria prova-på-klasser:
• True Outdoor Workout, utomhusträning för alla, kl 13.00-13.50
• True Workout Kids, utomhusträning för barn,     kl 14.00-14.30
 Läs mer: https://trueworkout.se/stad/traning-liljeholmen/


Trekantsparkens café


Sommarcafét vid entrén till Trekantsparken har öppet från april till mitten oktober och har förstås bullat upp med extra mycket mat och fika för hungriga besökare under Trekantens dag!
Läs mer: Trekantsparkens café


Träbåtssällskapet Skeppsmyran


Föreningen driver Gröndalsvarvet, där man erbjuder möjlighet att utföra båtrenovering i en anrik miljö, i sällskap med träbåtsägare vars samlade erfarenhet bildar kunskapsbank och inspirationskälla. Är du nyfiken på vad som händer innanför de röda väggarna i "rucklet" i Gröndal? Under Trekantens dag bjuder TSSM in allmänheten till varvet kl 14.30, där de visar hur en sjösättning på gammaldags vis går till.
Läs mer: http://www.skeppsmyran.se/


Vintervikens Trädgård - ideell förening


Grönt är skönt – allt fler upptäcker glädjen i att odla. Vintervikens trädgård - ideell förening berättar om sin verksamhet och bjuder in alla barn till en grön och skön yta för fri lek, tillsammans med föreningen BUMS.
Läs mer: http://vinterviken.com/


Örnsbergs Scoutkår


Örnsberg Scoutkår är en ideell förening för barn och ungdomar i åldrarna 8 år och uppåt med över 300 medlemmar. Kåren bedriver verksamhet fem kvällar i veckan. Passa på att träffa några av scouterna och ledarna och hör mer om deras verksamhet.
Läs mer: https://ornsberg.scout.se/


Örnsbergs kanotsällskap


Örnsbergs Kanotsällskap finns på Reimersholme och i Gröndal och erbjuder suveräna möjligheter till både långa och korta paddlingsturer, såväl inne i Stockholm som i stadens närområden. Ta chansen att prova på att paddla kanot, canadensare och drakbåt i Trekanten. Start vid bryggorna.
Läs mer: http://www.oks.nu/ 


Frågor? Hör gärna av dig!


kommunikation.hagersten-liljeholmen@stockholm.se
Telefon: 08-508 22 034 (Sandra)Vidare till hela nyheten om:
Trekantens dag den 18 maj 2019Se fler liknande nyheter:

Dela med dig:

Fler nyheter från Stockholms Stad