Världsstjärnorna hyllar Avicii med stor konsert i Stockholm

Den 20 april 2018 hittades världsartisten Tim "Avicii" Bergling död på ett hotellrum i Omam, 28 år gammal. Stjärnan sörjs av en hel värld och många har fortfarande svårt att ta in att han är borta. 

En kort tid efter meddelade Tims familj att de startar stiftelsen "Tim Bergling Foundation" till minne av sonen. Stiftelsen kommer främst att arbeta med frågor inom psykisk ohälsa och självmord. 


"Att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda, med kärlek, Tims familj", stod det bland annat i pressmeddelandet som Tim Berglings familj skickade ut, skriver Dagens Nyheter.

På Tims mobil hittades ett sista meddelande till omvärlden som löd: 

Över ett år har gått sen Tim "Avicii" Bergling hittades död i Oman – en hel värld har sen dess sörjt den svenska musikern. Bildkälla: ”The story behind the album ”Tim”.

”Sprid glädje genom min musik, i budskapet. Och njut av framgången, men inte den materialistiska framgången”. Vilket hans familj och crew gjort allt i sin makt för att göra.

Anordnar stor konsert på Friends

Nu står det klart att stiftelsen anordnar en maxad hyllningskonsert till den världsberömda dj-stjärnan på Friends Arena i Stockholm den 5 december.

Rita Ora kommer att vara på plats för att hylla Tim. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Artister som Kygo, Rita Ora, Adam Lambert och David Guetta kommer att vara på plats. 

Biljetter till ”Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness” släpps via Ticketmaster torsdag 5 september klockan 10.00.


Alla intäkter går till projekt och initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention.Vidare till hela nyheten om:
Världsstjärnorna hyllar Avicii med stor konsert i StockholmSe fler liknande nyheter:

Dela med dig:

Fler nyheter från Nöje